29 juni 2009

Kveldsmat


Tok en tur ned til parken ved Rådhuset og koste meg med Fedon burger og cola zero (skulle hatt vann, men de hadde visst ikke helt vanlig vann uten kullsyre og kunstige smaker).

Vekten er en merkelig oppfinnelse

I utgangspunktet har jeg bestemt meg for å kun veie meg hver mandag, og stort sett fungerer det veldig bra men den siste uken har jeg vært skikkelig spent.

Sist jeg veide meg lå vekten på 142,2 og jeg håpte at jeg med mye trening og god kontroll på mat spisingen ville klare og gå under 139,9 på en uke. Så den siste uken har jeg vært på vekten hver eneste dag i håp om at jeg gikk mye nok ned og det har virkelig gått dårlig.

Det enkleste hadde vært å sagt at vekten er en merkelig oppfinnelse, men det er vel i bunn og grunn er det vel kroppen som er merkelig. Fram til i går hadde jeg knapt gått ned noe i det hele tatt, var vel snakk om ca 2-300 gram. I dag morges derimot hadde jeg merkelig nok plutselig gått ned 1,4 kilo siden forrige uke, noe som gjør at jeg gikk ned over 1 kilo siden i går - og det uten at jeg trente eller spiste noe spesielt lite i går.

Dette har skjedd før også når jeg har veid meg hver dag, så jeg burde jo strengt tatt lært nå.

Så konklusjonen min er at kroppen er merkelig og den kan gå både litt opp og ned fra dag til dag uten at det er noen spesiell grunn til det. Skal man passe vekten er det lurere og veie seg en gang i uka, da får en et bedre bilde av hva som skjer med kroppen.

23 juni 2009

På jakt etter treningsstudio

Nå er det ca 4 måneder siden jeg la om livsstilen min og jeg begynner faktisk å se det selv at jeg har gått ned mange kilo. Skulle egentlig bare mangle med tanke på at jeg har gått ned ganske mye men det er vel ikke lett å se slikt selv i utgangspunktet.

Sist jeg bevist slanket meg var vel i 1994 (og det begynner og bli en stund siden) og det jeg husker best var at jeg følte meg feit og overvektig - selvtilliten var faktisk like dårlig da jeg veide 96 kilo som 18 åring som det jeg gjorde som 180 kilo og 32 åring.

For et års tid tilbake gjorde jeg det utenkelige og meldte meg inn i et treningstudio, men det fungerte fryktelig dårlig. Intensjonen var fryktelig god, men latskapen satt alt for hardt i å det ble nok en litt for brå start med tanke på både kondisjon og helsetilstand.

Nå derimot begynner jeg å se at kroppen ville hatt fryktelig godt av det med tanke på litt slapp hud. Jeg håper jo og kunne stramme opp så mye som mulig og har nå begynt å lure på om jeg skal begynne å trene igjen.

Så da begynner jakten på et treningsstudio jeg kan trives på. Er usikker på om jeg vil finne noen men jeg kan jo begynne og leite. Ser f.eks. at NIMI på Ullevaal har gratis prøvetime med instruktør så jeg får begynne med det.

20 juni 2009

Ut å shoppe sommerklær


Nå har jeg fått meg en ny telefon slik at jeg kan blogge over alt. Derfor benyttet jeg anledningen når DressMann hadde sommersalg til å kjøpe noen billige skjorter og teste ut denne blogg funksjonen. Desverre var jeg litt for seint ute til å finne mye men nå har jeg nok til å ta storrengjøring i klesskapet og kaste alt i for store størrelser. Nå bruker jeg 48 i bukser (kunne nok ha brukt 46 men får beholde disse buksene litt til) og 3-4 xl i skjorter.



5 skjorter og 2 par sokker til den nette sum av 333,50

Lenge siden sist

Nå er det alt for lenge siden sist, og jeg lover bot og bedring.

Det går fortsatt veldig bra med meg og da jeg veide meg på mandag som var så var jeg nede i 145,3 - det betyr at jeg til nå har gått ned ca 35 kilo og det er jeg utrolig fornøyd med. Nå gleder jeg meg veldig til jeg er nede under 140, og er jeg flink og har litt flaks bør det være mulig om et par uker.

Egentlig føles det litt for lett, samtidig som jeg vet at jeg virkelig har lagt om livet for å få dette til. Jeg vet at veldig mange sliter utrolig med og gå ned i vekt og lurer på om jeg har greid det litt for bra eller om det er metoden jeg har brukt som har fungert veldig godt. Ikke vet jeg, men jeg gleder meg til neste vekt test for å se hvor disse kiloene har forsvunnet fra.

Som jeg skrev i forrige innlegg så reiste jeg på tur til Nederland i forrige uke. Det var et spennende prosjekt med tanke på mat. Jeg pakket baggen full av nutrilett barer, ikke fordi jeg er avhengig av dem, men for å vite at jeg hadde med meg noe jeg kunne suplere med.

Den største utfordringen var middager, og da valgte vi begge dagene to forskjellige Argentinske restauranter. Merkelig nok var det flust av disse i Nederland, og de var virkelig gode.

Jeg tenkte meg godt om og fant ut at kjøtt måtte være en safe ting og velge, og derfor valgte jeg noe som jeg tror i ettertid er det samme som mørbrabiff og mye salat.

Dette var tydeligvis ikke noe dumt valg for jeg gikk jo ganske mye ned forrige uke. Det kan jo være i kombinasjon av at jeg gikk veldig mye.

09 juni 2009

Nederlandstur

Da er det noen dager siden sist jeg skrev, og siden jeg om bare noen timer sitter på flyet til Nederland tenkte jeg at jeg skulle komme med en liten oppdatering her inne.

I går veide jeg meg, som jeg alltid gjør på mandager, og vekten stoppet på 146,8. Med tanke på utgangspunktet var dette veldig bra, men det er kun 800 gram mindre en forrige uke og det er andre gang det skjer at jeg går ned under en kilo. Det skulle egentlig bare mangle, jeg gikk ned 2,9 kilo uken før, men det er ikke noe gøy uansett.

Denne uken er planen og gå ned over en kilo, men det blir ikke lett med 3 dager på reise. Sekken er pakket med litt ekstra mat slik at jeg vet at jeg ihvertfall har sunn mat de fleste måltidene, men det skal bli interessant og se hva jeg klarer og finne av sunn mat der nede i tulipan-land.

Jeg må uansett klare det, for landslagsdrakter i xxl er allerede kjøpt inn, så det ville jo vært dumt og ikke kunne bruke dem om en stund.

Gleder meg forresten veldig til turen til Nederland, for der skal jeg både på Fotballmuseet i Amsterdam og på Nederland - Norge i Rotterdam. Det er ikke mange som er så heldige som meg som med glede kan takke ja til sjefens spørsmål om å bli med på besøk i en lignende "bedrift" som jeg selv jobber i når en egentlig er på ferietur.

Så da får vi håpe at neste gang jeg skriver her både har spist godt og sundt samt at Norge har vunnet over Nederland i en historisk god kamp.

05 juni 2009

Jeg har 44,7 kg muskler

Det å slanke seg er hele tiden en kamp mot de naturlige kreftene i kroppen. Med en gang kroppen oppdager at den får i seg mindre en før oppleves det som at jeg sulteforer den og så snart en får i seg litt ekstra finner kroppen ut at dette må den jo lagres nå som jeg til stadighet tærer på reservene. Den skulle virkelig ha en innebygget funksjon som fortalte at reservene mine er like store som et lite regiments reserver og at den ikke trengte og ta det så tungt om noe av det ble brukt opp litt.

En annen ting som er vanskelig å forholde seg til er muskler. Muskler må man jo gjerne ha så mye som mulig av. Det som derimot er forvirrende er at de veier mere enn fett og det resulterer i at hvis jeg trener mye en uke kan jeg oppleve at jeg nesten ikke gå ned - rett og slett fordi jeg har fått flere muskler. Sannheten er jo kjempebra, for har jeg fått mere muskler uten og legge på meg så har jeg jo byttet ut fettet, og som gutten i reklamen sier; "å hva er det? jo, det er bra".

Derfor har jeg funnet på noe fryktelig gøy, jeg har tatt en InBody test.
Hva er det spør kanskje du? Er det noe tull for å tjene ekstra penger på oss stakkarer som slanker oss?

Nei, dette er rett og slett genialt. Ikke bare viser den vekten din, den viser hvor mye fett, muskler, væske, mineraler og proteiner kroppen inneholder - i tillegg til masse annet.

I følge denne vekten veier jeg altså 150,7 (noe mere en vekten hjemme, men det får jeg kunne leve med) og jeg har 44,7 kg med muskler. Hadde jeg hatt 200 gram mere ville jeg faktisk hatt mere muskler en normalt, og det er jo veldig gøy.

Det som ikke er så gøy er de 70 kg'ene med fett. Det er de jeg har lyst og kvitte meg med. Eller kanskje ikke helt, men jeg skal ihvertfall få vekk 50 av dem.

Legen som tok testen, hadde tidligere testet flere fotball lag og som hun fortalte så kunne både tynne og kraftige mennesker komme dårlig ut. Poenget er hvor mye fett man har der det ikke skal ligge.

Nå skal jeg ta en slik test en gang i måneden, så da kan jeg følge med på hvordan det går med den og hvor mye fett jeg går ned samt muskler jeg går opp. Har ingen ønske om å bli noen muskelbunt, men muskler forbrenner mye fett så derfor er det bare bra om jeg får noe mer av det. Dessuten har jeg jo hørt at de kan benyttes i hverdagslivet også.

Jeg sleit lenge med og finne noen som lot en ta testen til en hyggelig pris. Det virker som om mange treningsstudioer bruker dette som en god inntektskilde. Men til slutt fant jeg 4M-klinikken og der kan en melde seg inn for 320 kroner i året og da koster testen kun 100 kroner gangen.

Du kan lese mere om denne testen her

(For å se bildet av testen i leselig størrelse kan en klikke på bildet, eller gå inn på denne linken her)
Blogglisten