23 januar 2010

Det nytter å hjelpe




Den siste uka har vært helt spesiell. Forrige fredag spurte Redd Barna om jeg kunne være med og hjelpe til med en auksjon til inntekt for ofrene i Haiti og jeg takket heldigvis ja.

Det begynte med at jeg sendte ut meldinger til alle jeg kunne tenke meg hadde noe å bidra med, både venner og kjente folk som jeg kun har møtt noen få ganger men som jeg var venn med på facebook eller hadde epost adressen til. Det gikk ikke lang tid før jeg fikk tilbakemeldinger fra fotballklubber om at de stilte opp med signerte drakter, enkelte personer takket ja til å sende andre signerte ting og Redd Barna fikk tak i flotte ting ifra bedrifter som støtter dem fra før.

Men det aller morsomste var John Arne Riise. Jeg fikk fort en email om at han hadde lyst til å hjelpe, og at han skulle ringe noen venner - men hadde ikke drømt om den hjelpen vi skulle få.

Jeg var stolt over alt jeg hadde klart og skaffe, men jeg ble virkelig satt i skyggen - og gjett om jeg er fornøyd med det. Han ringte rundt til en masse venner (og i motsetning til meg så kan han virkelig kalle disse menneskene for venner) og han fikk tak i de mest utroligste ting.

Her fikk vi ting fra Steven Gerrard, Francesco Totti, Thor Hushovd, Odd Bjørn Hjelmeset, Andreas Ygre Wiig, Edvald Boasson Hagen, Petter Northug, Bjørn Helge Riise, Aksel Lund Svindal, Terje Håkonsen, Morten Gamst Pedersen, Kurt Asle Arvesen, Marit Bjørgen og mange flere.

Men det aller kuleste med dette var historien som John Arne ubevist signaliserer - han ser at Haiti virkelig trenger hjelp og tenker at da må han ringe vennene sine og ordne noe slik at vi kan få inn penger. Nå er det jo ikke sånn at vi vanlig dødelige har venner som har spilt over 500 kamper for Liverpool men vi alle har venner - og da er det jo bare å finne på noe som kan hjelpe.

Akkurat nå er det Haiti som får masse oppmerksomhet, men dessverre så er det jo sånn at mennesker sliter i hverdagen hver eneste dag over hele verden. Blant annet Redd Barna prøver å gjøre noe med dette, men de trenger penger slik at de kan gjøre noe.

Det er her vi kommer inn, vi som dessverre ikke kjenner Gerrard og Totti (selv om mange gjerne skulle ønske de gjorde). Vi kan også gjøre som John Arne, ringe en venn, eller flere - og sammen finne på noe som får inn litt penger. Vi kan steike vafler å selge på kantina på jobben, vi kan finne gamle ting vi har liggende og selge det på auksjon, er man kreative eller kjenner noen som er det kan en lage noe og selge - det finnes så utrolig mange muligheter - det er bare og bruke fantasien.

Barn er jo så utrolig flinke til dette - men hvorfor sluttet vi med og tenke slik etter at vi var ferdig med Operasjon dagsverk på skolen?

Tenk om absolutt alle hadde funnet på noe, minst 1 gang i året, som gjorde at en ideel organisasjon eller lokal-lag hadde fått inn litt penger til det de jobbet med?

Det vil koste litt tid, og det vil koste litt penger - alt etter så mye man har mulighet til - men tenk hva vi alle kunne gjort sammen?

Nå er det ikke så lenge siden nyttår - og jeg håper at så mange som mulig har lyst til å gjøre et lite forsinket nyttårsløfte med seg selv - i år skal vi alle gjøre noe som gavner noen som trenger det.

Bruk fantasien, det er mange ting en kan gjøre og for utrolig mange. For noen vil det være og hjelpe til på et arrangement eller andre ting der en trenger det, og andre vil kunne finne på noe helt selv, eller sammen med andre. Det viktigste er at vi alle støtter opp med litt tid og litt penger - alt etter hva en har mulighet til.

... og for de som kunne tenke seg og hjelpe med å by på tingene som ligger ute på QXL nå så er det 2 linker og følge:


18 januar 2010

Auksjon på QXL

Da ligger de første auksjonene ute på QXL: http://www.qxl.no/accdb/viewitem.asp?AuctionNr=595214856&ComeFromMyPages=1

Her kan en kjøpe alt fra signerte fotballdrakter til papirbåter laget av Kronprinsparet og billetter til "Det store korslaget" på TV2.

17 januar 2010

Veldedighetsauksjon

For en stund tilbake hjalp jeg til med en større auksjon til inntekt for Redd Barnas Rødnesedag og det var en stor suksess. Vi fikk inn ca 250 000 kroner til aksjonen - noe som ikke bare er bra men som også viser at folk er interessert i å gi ting til veldedighet og folk er villige til å by mye.

Jeg har derfor slått meg sammen med Redd Barna nok en gang, og denne gangen er det nesten viktigere en noen gang. De fleste har fått med seg den grusomme katastrofen på Haiti, og det som er fryktelig er at det er barna som er mest skadelidende i slike katastrofer. Ikke bare er hele skoler rast sammen, men tenk på alle barna som i katastrofeområdet plutselig har mistet både mor og far. Derfor er det utrolig viktig at vi har Redd Barna, men de trenger mye midler.

Derfor kjører vi igang en stor auksjon, og denne kommer til å bli veldig bra. Foreløpig er det mest idrettsfolk som støtter opp, men jeg håper og få flere med på laget utover uken. Det har jo vært enklest og ta kontakt med de en har litt kontakt med fra før av, men her ønsker vi at alle skal stå sammen for å gi ting samtidig som alle vi andre kan by på sjeldne ting som vi ellers ikke hadde fått tak på.

Fotballspillere og lag har vært veldig flinke til å stille opp, og noen av de tingene vi har fått inn til nå er drakter og utstyr ifra over halvparten av tippeligaklubbene i tillegg til spillere som Troy Perkins, Erik Huseklepp (signert spillertrøye) og John Arne Riise (signert spillertrøye)

I tillegg til fotballspillerne har vi fått inn signert håndballdrakt fra herrelandslaget, ledertrøyer fra Tour de Ski signert av Petter Northug Jr og masse annet flotte ting slik som papirbåter laget av kronprinsparet.

Dette er bare noe av det vi har blitt lovet at vi skal få, så dette blir utrolig gøy fremover.

Hvis noen kjenner noen som kan bidra med ting til auksjonen er det bare og ta kontakt med meg på email

Det kan være bedrifter som vil gi bort ting, tjenester eller gavekort eller det kan være privatpersoner som har noe de tror at ande vil kunne by på. Her gjelder det ikke og være beskjeden, men kreativ, slik at vi kan få inn mest mulig til de som virkelig trenger det. Eksempler på dette er TV2 som har gitt oss 5 gull abonnement på Sumo og billetter til innspillingen av "Det store korslaget"

Auksjonen starter opp i morgen på QXL, så her er det bare og glede seg.

En kan også gi penger her: https://bidrag.reddbarna.no/?gi=1127

12 januar 2010

Dagen for irritasjoner



I dag mistet jeg balansen på isen utenfor døra der jeg bor og fant for første gang ut at jeg har bein på kroppen jeg ikke tenkte på tidligere. Det er virkelig ikke behagelig, og selv om det verste ved å falle på gata er den ydmykende følelsen, så er det ikke alltid like fysisk smertefritt heller.

Det mest irriterende med å slanke seg er at det dukker opp bein i kroppen både her og der som jeg strengt tatt ikke har tenkt på at jeg hadde. Det verste av alt er at jeg ikke synes så mye om det heller, jeg trivdes egentlig best med at de var pakket godt inn.

Jaja, jeg får vel begynne å trene litt og få litt muskler så kan det jo være at dette forbedrer seg.

... og her kommer jeg til dagens andre irritasjonsmoment.

Hver måned er jeg å veier meg på en slik flott vekt som får med seg både beinbygning, muskler og fett. På denne måten har jeg fulgt med på hvor mye fett det er som forsvinner og hvor mye muskler.

Denne måneden var jeg ganske så fornøyd da jeg dro, for jeg har gått ned flere kilo siden begynnelsen på desember, og det er jo ganske bra med tanke på hvilken måned det er snakk om. Men det var ikke så hyggelig lesning som jeg hadde håpet på.

Jeg har gått ned 5,9 kilo noe som i utgangspunktet var veldig bra, trodde jeg. Men neida, kun 2,8 av disse kiloene var fett - og det er jo strengt tatt det jeg vil bli kvitt.

Jaja, det var julen og jeg beveget meg jo ikke noe i det hele tatt så et under at noe fett har forsvunnet i det hele tatt men nå er det bare å ta tak i seg selv.

Så nå får jeg prøve å finne på et eller annet smart. Jeg kjenner at jeg begynner å savne Tufte tiden da jeg måtte gå på trening 3 ganger i uka. Det var ikke noen å lure på, en måtte bare dukke opp.

11 januar 2010

Haakon, bedre kjent som Charles


Her for en stund siden fikk jeg tak i et lite brev skrevet av Kong Haakon til en venn i England. Jeg har autografen fra Kong Haakon fra før av, så det var ikke det som var grunnen til at jeg kjøpte denne - men det var omstendighetene rundt brevet.

For det første er det signert med "Haakon, better know as Charles", en ganske spesiell signatur, og noe jeg aldri har sett før.

De aller fleste har sikkert fått med seg at Kong Haakon egentlig var en dansk prins som inntil han tok på seg oppgaven å være Norges konge het Prins Carl - Charles blant venner.

Det andre som jeg festet blikket på var datoen det var skrevet, 2 desember, 1905 - kun 7 dager etter han ankom Norge.

Brevet har også monogrammet til Carl og Maud, så dette er virkelig i overgangen mellom og være Prins av Danmark og Konge av Norge.

Jeg har fått mye hjelp til og tyde det som står og det gjør virkelig ikke dette til noe mindre spennende:

"I must write you a line to thank you for your kind letter with congratulations. I trust that I have done the right thing in accepting this new position but it is very difficult especially in the beginning as I do not know any body and can not at once think and feal or know what the people here want. I do hope we may stil be able to spend some time, cause if we can not manage as before in England it would be to hard if I had to give that up too I have had to give up so much personal liberty as it is so I think that is enough. "

(det er skrevet på begge sider av brevet)

Det har nok ikke stor historisk interesse, men det og ha et av de første brevene han har skrevet som Konge av Norge er ganske spesielt. Jeg vil tro at de første dagene var spennende og gav han såpass mange nye inntrykk at det ikke var mye brevskriving han fikk tid til så det kan ikke være fryktelig mange flere brev før dette, noe som vil si at det er en av de første gangene han signerer med sitt nye navn Haakon, samtidig som det er et av de siste med Charles.

10 januar 2010

Norsk idrett brøt Fair Play i går



Fair Play er et utrykk som brukes innen spesielt fotball og omhandler alt fra at man ikke skal dope seg til at man skal behandle andre med respekt. Dette utrykket kan helt fint brukes innen alle idretter å summerer fint opp det de fleste forbund forfekter av verdier.

"Vi ønsker ikke å identifisere oss med slik oppførsel" sa Vibecke Sørensen, presidenten i skøyteforbundet, da de sparket Peter Mueller på tampen av fjoråret.

I går derimot var det helt greit å mobbe blant annet Peter Mueller som ikke var i det gode selskap lengre. Det var flaut og se hvordan de harselerte med Tom Nordlie og Mueller, men det som var enda være var å se hvordan folk lo av det. Det var NrK som arrangerte denne utdelingen og det er de som står ansvarlig for denne - men de i salen har også et moralsk ansvar - Norsk idrett hadde møtt mannsterke opp.

Tydeligst ble det vist i innslaget der to idrettsutøvere ble tatt inn til "dopingkontroll". De ble lurt trill rundt i god gammel stil og etterpå kom Bård Tufte inn og spøken var avslørt. Et morsomt innslag og fin form for underholdning. Men det som gjør dette spesielt var at Tufte overfor utøverne beklaget stuntet og håpte at det ikke hadde gått ut over treningen deres denne dagen og de fikk blomster som et lite plaster på såret.

Hvor er blomsterbuketten til Mueller og Nordlie?

Steinar Hoen sier til VG at "dette var bare moro" og "Bård Tufte Johansen la jo lista med sin omtale av Peter Mueller tidlig i programmet, og vi bare fulgte opp"

Ja, Bård Tufte la lista uakseptabelt lavt med mobbingen sin, men fritar det dere for å følge det opp med mobbing senere på kvelden? Det er en uting at det mere og mere i samfunnet blir brukt som unnskylding for egne handlinger at andre "la jo listen mye lavere før meg"

Prosjektlederen i Nrk sier "Det var god stemning i salen og dette tror jeg folk synes var moro" og med dette mener han tydeligvis at dette er en akseptabel form for humor og at Nordli ikke har rett til å føle seg støtt av dette.

Det er faktisk ikke opp til oss andre å evaluere om noe er "bare moro" eller om det er sårende. Tom Nordlie har gått ut i media i dag å sagt at han ikke syntes dette var moro, og da må vi faktisk ha respekt for dette og innrømme at dette gikk over streken. Det er greit og spøke og tulle med folk som er tilstede og som er inneforstått med at dette er spøk og tull - men det burde for de aller fleste være helt klart at det og direkte mobbe to som ikke er der på den måten er fryktelig ufint.

Det er dessverre fryktelig lett å finne slikt morsom og veldig kjapt gjort å hive seg på slikt. Det er derfor veldig viktig i ettertid og beklage og rydde opp.

Jeg håper derfor idrettslederne med ansvar for denne utdelingen tar ansvar og går ut og beklager, samtidig som at de sikrer seg at slike ting ikke skjer igjen. Det er stor fokus på mobbing i samfunnet, og det er fryktelig viktig at slikt taes seriøst og ikke unnskyldes bort.

Men når det er sagt så skjedde det en veldig flott ting i går også, og det var utdelingen av "Årets ildsjel" prisen til Vidar Bøe. Han er nok ikke så kjent for de fleste, men jeg så en dokumentar om ham forleden der han sammen med Tahir Hussain, som er blind, skulle sykle Trondheim - Oslo på tandemsykkel. Tahir hadde dette som sin store drøm, han ønsket og kunne være med på idrett slik alle andre var og Vidar skulle hjelpe han. En flott pris, og et flott øyeblikk.

P.s: Bildet er stjålet fra denne artikkelen om samme sak i VG

Bloggen min

Jeg har forandret litt på overskriften i bloggen min. Grunnen til det er at jeg ønsker og gå bort fra og bare bruke bloggen som en slankeblogg men vil bruke den til alt annet også.

Jeg har vært alt for dårlig til å oppdatere den og det er det jeg ønsker å gjøre noe med. Nå blir det oftere innlegg og forhåpentligvis så er noe av det interessant for andre også.

Men jeg kommer fortsatt til å skrive om helse og hvordan det går med meg i forhold til slanking.

Jeg veide meg forresten nå på mandag og var veldig fornøyd med meg selv der. Vekten viste 109,4. Det betyr at jeg har klart hele desember måned og faktisk gått ned noen hundre gram også. Ikke det at det er så stort og gå ned noen hundre gram på en måned - men når det er snakk om desember med alt det innebærer så er det jo faktisk ganske bra.

08 januar 2010

Bussen som redder liv


Jeg har stjålet overskriften og bildet på siden fra en artikkel på nett, det var en av mange artikler om kulda akkurat nå, og jeg skal være ærlig at mange av de hopper jeg glatt over. Jeg må innrømme at jeg synes det blir litt absurd og lese om gamle damer som sover på kjøkkenet med en åpen komfyr som eneste varmekilde og hjemvendte sydenturister som omkommer i kulda.

En ting jeg derimot ikke har tenkt på er alle de som sitter på gata og tigger penger, eller alkoholikeren som ligger å sover på et hjørne. Det er lenge siden jeg har tenkt på dem, for jeg har vært på juleferie, langt fra storbyen og godt innendørs i kulda.

Derfor begynte jeg å tenke litt da jeg fikk en melding på facebook i dag fra en journalist. Han hadde laget en artikkel om Frelsesarmeens buss som står nede ved Oslo S hver kveld for å holde varmen i de som bor ute. Der hadde en av de som jobbet der etterlyst vinterklær og så hadde han tenkt på meg som han hadde lest om hadde slanket seg. Tanken hans gikk da først og fremst til alle de klærne jeg hadde som jeg jo naturlig nok ikke trengte lengre. De som bor på gata kler seg gjerne i flere lag, og da er det ekstra kjærkomment og få litt store klær som en kan ha utenpå andre jakker.

Jeg tok en stor ryddesjau i klesskapet og fant fram alt jeg hadde av tykke gensere til jakker og regntøy (om nå det kan brukes). Jeg hadde jo egentlig ganske mye slikt, for under Tufte perioden fikk jeg masse spesialsydde og ofte varme klær.

Jeg skammer meg faktisk litt over at jeg ikke kom på dette selv, men for noen timer siden gikk jeg ned med dette og håper virkelig at noen kan få bruk for det. Husker en gang jeg gikk forbi en tigger som hadde på seg en Tufte lue. Det var den gangen vi var populære og mange gikk med slike ting men husker jeg ble ekstra rørt av det. Nå kan det hende jeg nok en gang ser folk på gata med gensere med Tufte logo på, men denne gangen er det mine egne klær som endelig gjør litt nytte for seg igjen.

Kanskje har du også noen vinterklær du ikke bruker lengre? Jeg tror de aller fleste har den typen klær som man ikke bruker lengre. Da er det bare en ting og gjøre, bor du i Oslo kan du gå ned til bussen på Oslo S etter kl 22 på kvelden.

Du kan lese mere om denne bussen her: http://bit.ly/7uBv9l
Blogglisten