28 februar 2010

Gordon Banks


I dag traff jeg Gordon Banks, av mange sett på som tidenes største keeper gjennom tidene. Han var gjest på Canal + sendingen og en slik anledning lar man ikke gå fra seg.

Banks fikk 73 kamper for landslaget, og var blant annet en del av laget som vant VM i 1966.

Til høyre er det et bilde av Norge - England programmet fra 1966 da Banks og landslaget gjestet Norge rett før VM. Nå med en flott signatur av "The Banks of England"

Her er kanskje hans aller beste redning; Pele header ballen ned i bakken foran mål for å sette ut Banks, men lynraskt klarer han og bokse den bort.

26 februar 2010

.... and one has even flown like an eagle


Jeg har samlet på autografer i lang tid og jeg har truffet mange idrettshelter men i går møtte jeg en jeg virkelig er stolt over å ha møtt. Han står virkelig for sann idrettsglede og det er fryktelig mange utøvere som kunne lært noe av han. Under avslutningsseremonien i Calgariy sa Juan Antonio Samaranch: "At this Games some competitors have won gold, some have broken records and one has even flown like an eagle" og hele stadion, over 100 000 mennesker, svarte med og rope "Eddie, Eddie, Eddie"

I går traff jeg hopplegenden over alle: Eddie "The Eagle" Edwards.

Han veide 10 kilo mere en den tyngste motstanderen, han brukte svære briller - noe som var en stor ulempe da de dugget veldig da han hoppet slik at han så minimalt. Eddie ble fort en publikumsyndling og fikk mye mere oppmerksomhet en de andre som deltok, til og med vinnerne av rennene han deltok i. Dette skapte mye misunnelse og endte dessverre med at IOC laget en ny regel etter Calgary om at du for å kvalifisere deg til OL må være en av verdens 50 beste utøvere, eventuelt ha fullført et offisielt renn blant de 30% beste. Eddie forsøkte og kvalifisere seg til Albertville, Lillehammer og Nagano men gav til slutt opp og mente selv at han godt kunne ha deltatt i Salt Lake City men at den nye regelen hadde ødelagt den amatørske gleden av og delta.

Eddie var i Norge for å spille inn et intervju med Golden Goal, så det er bare og følge med de neste ukene for intervjuet. Han var en fantastisk person og jeg er virkelig stolt over og ha møtt Eddie "The Eagle"

25 februar 2010

Gratulerer til Marit ... og de andre jentene














Det er ikke for å være slem mot Vibeke Skofterud, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira som i kveld tok sine første gullmedaljer i et OL men Marit Bjørgen tok i dag sitt 3 gull i OL og ikke siden Sonja Henie har ei norsk dame tatt 3 OL gull. Sonia Henie brukte 3 OL på å klare bragden, mens Marit har tatt alle sammen i dette.

Dette var virkelig en stor opplevelse.

.... og det verste er at det ikke er over enda, på lørdag er det 30 km klassisk fellestart, og her stiller selvfølgelig Marit Bjørgen igjen. Er det mulig og klare 4 gull i et og samme OL?

Publikum på TV

Skavlan, Nytt på Nytt og Senkveld er alle veldig populære programmer på TV, men det mange ikke tenker på er at det også er mulig å se disse programmene live. Jeg har selv vært publikum på alle disse programmene og enda mange flere opp igjennom de siste 10 årene jeg har bodd i Oslo.

Det begynte egentlig med at jeg flyttet til Oslo, kjente ingen, men bodde like i nærheten av NrK. Hva som gjorde at jeg kom på at det var mulig og være publikum vet jeg ikke, men jeg fikk tak i noen billetter til Først & Sist og Nytt på Nytt og dro opp til NrK på ettermiddagstid for å se disse. Først og fremst var det for å ha noe og gjøre på etter jobben, men etterhvert forstod jeg fort at dette var en fantastisk mulighet til å få autografer. Jeg skal ærlig innrømme at fascinasjonen for å være tilstede i studio har forsvunnet for fryktelig mange år siden, men likevel er det en morsom opplevelse hvis gjestene som er tilstede er gode.

En annen ting man ikke tenker over er hvor mye mere man får med seg om man er tilstede. Ta f.eks. Nytt på Nytt som et eksempel; her tar de opp stort sett dobbelt så mye som de trenger og så redigeres det ned til den tilmålte tiden. Er man tilstede får man altså nesten 2 timers show - helt gratis, og man får med seg masse som de hjemme aldri får se. Dessuten har du show med store artister der en får være tilstede når de synger. Normalt vil det koste mye penger og få være tilstede i et eksklusivt publikum når artister som Robbie Williams opptrer, men som publikum er dette helt gratis.

Den eneste jobben du har er og følge med og kose deg - for det er nettopp derfor du er der, publikum er viktig. En skal skape god stemning og gi programlederne og gjestene respons slik at det blir enda bedre sendinger.

Dessverre er det ikke alle som klarer og ta godt vare på publikumet sitt. I dag var jeg nede for å se Golden Goal da de skulle ha hopplegenden Eddie "The Eagle" på besøk, og han måtte jeg jo få autografen til. Her fikk vi beskjed om å møte opp senest kl 17, men da vi kom stod det skilt utenfor at vi måtte vente der til de kom, og ingen dukket opp før 17,30 - og jeg trenger vel ikke si at det ikke er fryktelig hyggelig å stå ute i Karl Johan i over en halv time og vente på og få komme inn. Det er forståelig at en må vente litt (det har en lært ganske fort) men og henvise folk midt på vinteren til å stå utenfor er totalt idioti. Nei takke seg til NrK som har et venterom. Til gjengjeld serverte Golden Goal gratis øl og potetgull, og for de som ikke er avholdsfolk som meg så er det vel verdt og vente ute i en halvtime for å få en gratis pils.

Har du lyst til å være publikum kan du sjekke ut disse linkene:

NrK: http://nrkaktivum.no/publikum
TV2: http://www.tv2.no/omtv2/vil-du-vaere-publikum-1630743.html

P.s. Alle bildene er stjålet fra andre sider på nettet i god "blogg" stil, men når det er sagt kan jeg legge til at jeg var tilstede da alle ble tatt ;)

24 februar 2010

Test av Kylling Vindaloo

Nå har det blitt så mye findus mat i det siste, så nå var det på tide med noe helt annet. Da jeg var innom butikken i dag fant jeg en serie med indisk mat fra SaritaS, og det fristet såpass mye at jeg måtte teste det ut. Jeg kjøpte inn flere forskjellige, og i dag ble det Kylling Vindaloo med Basmatiris med Gurkemeie.

For meg som passer på kalorier var det litt knotete merking på pakken, her stod det ikke hvor mye kalorier hele middagen inneholdt men det var separert for ris og kjøtt/saus. Bare for å ha litt kontroll veide jeg derfor begge deler og kom fram til at det faktisk ikke var 600 gram slik det stod på pakken, men kun ca 530. Ikke det at det gjorde stort, for det holder jo i massevis det også - dessuten kom kalorinivået på ca 450, noe som absolutt ikke er ille for en middag. Det var uansett rikelig nok til at jeg skulle bli god og mett.

Denne retten kan man også velge mellom å kjøre i mikrobølge ovnen eller varme noen minutter i steikepanna, og jeg valgte som vanlig det siste.

Jeg har aldri smakt Kylling Vindaloo før og visste ikke helt hva jeg gikk til. Jeg søkte litt på nettet og fant ut at SaritaS skulle være skikkelig innovativt og ikke minst ble dette laget i Kristiansand og som ekte sørlands patriot varmet det virkelig.

Men, ja der er et men. Jeg burde nok tatt advarselen som stod på pakken litt mere alvorlig. Nederst i hjørnet står det "Hot" og det viste seg at det virkelig var. Jeg tenkte jeg kunne klare meg ved og kun bruke halvparten av krydderpakken som fulgte med - men for min smak var allerede det alt for mye. Maten smakte helt greit, men pga styrken på krydderet ble det alt for mye for meg.

Hvis jeg prøver og se litt bort ifra det følte jeg også at det var litt smakløst - men det er nok mye fordi smaksløkene mine ble helt overdøvet av styrken.

Så i morgen skal jeg forsøke meg på en rett som er mildere, og det gleder jeg meg allerede til for jeg tror dette kan være en genial ferdigrett. Ikke bare selges dette i pakker i butikk, men Deli De Luca selger faktisk SaritaS som ferdigmat i kioskene sine.

23 februar 2010

Test av HvitløksKylling

Da var det nok en ny findusmiddag på meg i dag, og denne gangen ble det Hvitløkskylling med fullkornspasta & brokkoli.

Det har blitt veldig mye Findus mat i det siste, og grunnen til det er rett og slett at ICA har kjørt et tilbud på Findus på hele 40% rabatt. Så de som har spekulert i sponsing har forsåvidt rett, men denne sponsingene gjelder alle som er i nærheten av en Ica butikk.

De aller fleste rettene har derfor kostet rett i overkant av 20 kroner og det er jo utrolig billig, spesielt for de rettene som er beregnet på 2.

I dag tok jeg en av rettene fra "Dagens deli!" utvalget og kalorinivået var virkelig hyggelig. Denne retten inneholder kun 342 kalorier, noe som gjør at denne retten rent kalorimessig gjerne kan spises som en varmlunch.

Denne retten er også veldig enkel og tilberede, den skal legges rett i kald stekepanne og steikes mens panna varmes opp. På pakken stod det 6-7 minutter men det var fortsatt litt kaldt så jeg brukte vel ca 10 minutter men ble ikke helt fornøyd da heller. Det ble godt og varmt på utsiden men ikke 100% gjennomstekt, men jeg vet jo ikke om det var meg som ikke fulgte godt nok med (ikke det at det krever så mye).

Men dette var kanskje den beste jeg har smakt til nå, så jeg håper virkelig at det blir bedre neste gang. Tilbudet på Ica slutter på lørdag og da skal jeg sørge for at fryseren min er full med disse posene.

Her var det en god blanding mellom grønnsaker, pasta og kylling og det er en time siden jeg spiste og jeg er fortsatt god og mett. Det var en passelig stor porsjon, og mye bedre en de 600 grams posene som skal deles på 2.

Det eneste måtte være at det kunne vært krydret litt bedre, men det ordner jeg selv neste gang.

Konklusjonen min etter en del testing er at ferdigretter er veldig gode, ihvertfall de ifra Findus. Jeg kommer nok til å teste andre varianter etter hvert, men foreløpig er jeg veldig fornøyd.

Litt produkt info:

Pr 100 gr: Energi 390kJ/90kcal, Protein 6,5 g, Karbohydrat 14 g Hvorav sukkerarter 2 g, Fett 1 g hvorav mettet fett 0,2 g, Kostfiber 2 g, Natrium 0,3 g, Vitamin C 9 mg

22 februar 2010

Test av Paella

Da var det mandag igjen og jeg fant fram posen med Paella, en rett jeg aldri har spist før men som så overraskende god ut på bildet.

Etter et lite søk i wikipedia fant jeg ut at Paella er en spansk nasjonalrett som består av kokt ris, olivenolje tilsatt safran og blandet med skalldyr, blekksprut, fisk, fugl etc.

Findus har laget Paella av kylling, fisk, scampi og noe som heter chorizopølse (som etter et nytt søk på wikipedia viste seg og være en spansk pølse).

Fram kom panna og skal si jeg var overrasket over tilstanden på dette da det kom ut av posen. Det så fantastisk snålt ut, men likevel gledet jeg meg fortsatt til å smake - og igjen ble jeg veldig positivt overrasket.

Fiskebitene smakte vel strengt tatt ingenting, men chorizopølsebitene var veldig gode. Nå er jeg fryktelig glad i scampi, derfor fant jeg rester fra en boks med scampi jeg hadde i kjøleskapet og jeg la ikke helt merke til forskjellen - så det er positivt.

I tillegg blandet jeg inn en spiseskje med kesam i min halvdel av middagen, noe som virkelig gjorde susen.

Men det er jo akkurat dette som virker så genialt med denne retten. Her kan man ta rester av det man måtte ha stående og fylle på med det som er godt. Det heter seg jo at denne middagen er for 2 personer, men det er bare jug - ingen voksen mann blir mett på halve denne posen, og hele posen blir litt i meste laget. Derfor er det genialt og ha litt og fylle på med.

Denne retten var virkelig god, og det var lite som minnet om ferdigmat her. Dessuten tok det 10 minutter og varme det opp i steikepanna så kjapt var det også. Dette er en rett jeg kommer til å kjøpe inn flere av.

Litt tekniske detaljer:

Pr 100 gram: Energi 460kJ/110kcal Protein 6,5 g, Karbohydrat 17 g hvorav sukkerarter 0,9 g, Fett 1,5 g hvorav mettet fett 0,4 g, Kostfiber 0,9 g, Natrium 0,4 g

Total vekt 600 gram

21 februar 2010

Helg og helgekos

Så var det søndag kveld og middagen synker fortsatt i magen. Jeg har i det siste vært ekstra flink til å markere litt ekstra ved og tillate meg litt ekstra god mat og drikke.

Jeg har vært ekstremt avhengig av TabXtra, og under hele slankeperioden har jeg drukket mellom 2 og 3 liter hver eneste dag. Nå har jeg bestemt meg for en periode og se om det kan være lurt og droppe brusen for å se hvordan det går med magemålet og vekttapet i forhold til inntak av kalorier. Derfor er det nå kun i helgene jeg drikker brus, og det merkes i løpet av uka.

Men så var det over til mat. I går var det Taco til middag og i kveld var det kyllingburgere.

Jeg har en helt fantastisk kjæreste som stort sett hver eneste helg lager masse god mat, og det setter jeg virkelig stor pris på. I dag var det så godt at jeg hadde lyst og skrive litt om det også, for ikke bare viser det at jeg har verdens beste kjæreste - men også at det er mulig og kose seg med god mat samtidig som man tenker litt sunt også.

Dessverre har jeg ikke noe bra mobilkamera, men forsøkte og ta et bilde av middagen - og jeg kan garantere at det både så mye bedre ut og smakte mye bedre ut en hva mitt mobilkamera klarte og vise.

Litt over halve tallerkenen består av salat og litt kesam, mens de hjemmelagde burgerne ligger på polarbrød extreme.

Her er oppskriften:

175 gram kyllingkjøttdeig
1 egg
1 ss hvetemel
1 ss vann

Tilsammen blir dette ca 550 kalorier, absolutt ikke noe og være flau over når det gjelder søndagsmiddag

Jeg jobbet i dag og det gjorde at jeg ikke hadde tid til å spise masse ordentlige måltider. Til frokost ble det 2 stekte egg på polarbrød, til lunch ble det en Nutrilett sjokolade og rundt middagstider var jeg en kjapp tur bortenom Burger King og kjøpte meg en Fedon kyllingburger. Det ble mye kyllingburger i dag, men Burger King er veldig enkelt og greit når jeg er på jobb på Ullevaal. Totalt ble det i underkant av 1500 kalorier i dag og det er mindre en de 1800 jeg tillater meg hver dag - men nå er det jo veldig lite med aktivitet om dagen, med OL på TV er det ikke lett og finne tid til det.

I går var det taco og det trenger heller ikke gjøres så usunt som en ofte gjør. Jeg tar en lefse med salat og kjøtt og nøyer meg med den. Når den er fortært lager jeg meg en taco salat med resten av kjøttet og salaten og det smaker fryktelig godt. Med et glass med kald og god Tab Xtra er dette fantastisk lørdagskos.

19 februar 2010

Test av Kylling Panang


Da var det fredag og jeg var alene hjemme så da passet det veldig godt med noe som var tilpasset for 1 person. Valget i dag falt på Kylling Panang i rød karrisaus med ris & vannkastanjetter.

I motsetning til gårsdagens middag som ble litt i minste laget for meg så passet denne veldig godt. Jeg ble god og mett men det viktigste av alt var at dette var den beste retten til nå.

Igjen kunne det vært litt mere grønnsaker, det virker som om Findus putter mere av dette på bildet på pakken en hva de pakker inni. Når det er sagt så er det jo stort sett festlig og se forskjellen på det ferdige produktet og bildet på posen - for det stemmer jo stort sett aldri, og det gjorde det ikke denne gangen heller.

Det er to måter og varme opp denne retten på (som de fleste andre ferdigretter) og det er mikro og steikepanna. Jeg valgte den gode gamle steikepanna. Dette var jo enkelt og greit, her skal en bare helle inneholdet i posen rett i den kalde panna og så sette på styrken på fullt.

Dette smakte veldig godt, og var en god kombinasjon av smaker. Jeg ble god og mett, på tross av at jeg var veldig sulten da jeg startet.

Nå er det nest siste dag av Icas 40% tilbud på Findus produkter og jeg skal passe på og kjøpe en del av denne slik at jeg har liggende.

Litt tekniske detaljer:
Pr 100 gram: Energi 470kJ/110kcal, Protein 5 g, Karbohydrat 15 g Hvorav sukkerarter 1,5 g, Fett 3,5 g hvorav mettet fett 1,6 g, Kostfiber 0,9 g, Natrium 0,3 g, Vitamin C 4 mg

Pris hos Ica er 35,60

18 februar 2010

Test av Pytt i Panne Fløtestuet fra Findus

Da var vi inne i dag nr 2 med test av Findus ferdigmat og i dag var det "Pytt i Panne Fløtestuet" som stod i sentrum.

Dette er en rett for 2 personer så da ble det middag på både meg og min forlovede.

Først av alt er det jo et festlig navn, her skal en virkelig fremheve at det er snakk om FLØTESTUET pytt i panne, og for å være ærlig så var det dette som fikk meg til å velge denne fremfor den vanlige utgaven. Så ja, det fungerte.

Dette er jo også veldig enkelt og lage, en trenger en varm panne og så heller man innholdet oppi og etter ca 7 minutter har man en ferdig middag.

Når en ser innholdet er det ikke mye som minner om vanlig mat her, og det er det vel egentlig ikke når det er ferdig heller - men på en mystisk måte så det veldig godt ut, på tross av sitt mystiske utseende.

Jeg hadde i tillegg stekt meg et egg til å ha på toppen mens Ane hadde varmet et polarbrød til å ha ved siden av og selv om egget fristet mere for meg så angrer jeg på at jeg ikke var mere fornuftig og valgte polarbrød istedenfor for dette var ikke mye mat i seg selv.

Det er tydelig at dette ikke er ment og spises alene, for som en middag er det overhode ikke nok til å mette en voksen mann. På pakken ble en oppfordret til å servere med salat og/eller brød men jeg ser ikke helt for meg salat til pytt i panne. Så neste gang blir det litt ekstra brød.

Ane syntes det var godt men kjedelig men jeg er ingen estetiker så jeg holder meg til å si at det var godt.

Litt tekniske detaljer:

Pr 100 gram: Energi 540kJ/130kcal Protein 3.5 g, Karbohydrat 13 g hvorav sukkerarter 3 g, Fett 7 g hvorav mettet fett 2.6 g, Kostfiber 1.5 g, Natrium 0.4 g

Total vekt var 600 gram

2 porsjoner

Pris hos Ica er 38,70

17 februar 2010

Test av Findus Biffburger


Da var jeg i gang med å teste ut maten ifra Findus og første middag ut var Biffburger med fløtegratinerte poteter i rødvinssaus med grønnsaker.

Det er alltid spennende med slike pakker, hva skjuler seg inni og ser det ut som på pakken?

Her er alt pakket slik man får maten sin på sykehus, eventuelt slik man fikk det på fly i gamle dager. Valget står mellom mikrobølgeovn eller den gode gamle ovnen og jeg valgte den gode gamle ovnen (er et eller annet som gjør at jeg stoler mere på det).

Først av alt må jeg si at jeg fort skjønner hvorfor "grønnsaker" står med liten skrift, for det var virkelig ikke mye og skryte av. Egentlig veldig rart da det ikke kan koste stort og legge ved litt ekstra, for de smakte faktisk ganske godt.

Selve biffburgeren minnet mere om en helt vanlig karbonade og var blitt litt for myk, men smakte helt greit.

Men så kom det jeg hadde gledet meg mest til, fløtegratinerte poteter. Jeg skal ikke lyve å si at det smakte helt fantastisk, men det kan jeg jo heller ikke forvente meg. Det smakte helt greit, men ikke så veldig som fløtegratinerte poteter.

Sausen var veldig god, og det var rikelig av den også så det er et pluss.

Mengden virket litt lite da jeg pakket den ut, kanskje mest fordi selve biffburgeren så litt stusselig ut - men jeg ble god og mett og det er jo det som er meningen.

Totalt sett var jeg ganske greit fornøyd.

Litt tekniske detaljer:

Pr 100 gram: Energi 520kJ/130kcal, Protein 5 g, Karbohydrat 9.5 g hvorav sukkerarter 2 g, Fett 7.5 g hvorav mettet fett 3.4 g, Kostfiber 1 g, Natrium 0.4 g, Vitamin A 50 µg

Total vekt var 390 gram.

Pris hos Ica er 38,90

Test av ferdigmat

Det har blitt så populært og teste ferdigmat, og det er jo snakk om at dette skal være så utrolig usunt. Jeg vil derfor hive meg på trenden om å anmelde ferdigmat.

Grunnen til at jeg har funnet ut at jeg vil gjøre dette er rett og slett at ICA på Ullevaal hadde tilbud på Findus produkter, så nå er fryseren full av billig mat. Det så egentlig veldig godt ut, så nå gleder jeg meg til å teste de forskjellige rettene.

Fokuset vil være pris, smak og ikke minst kalorier.
Blogglisten